HTML

Norbi menni Kína

Kína meghódítása egy évben; utazás, nyelvtanulás, a mindennapi élet túlélő technikái

Friss topikok

Címkék

2012.09.01. 10:16 draszkow

A Nagytestvér birodalma, és a kapuzárási pánik

Ismét itt vagyok,aránylag hamar újra posztolva; már az érkezésem után egy elég frusztráló dolgot tudtam meg, ami talán egy külön is gondolatot érdemel itt; eddig az első napokban nem sok vizet zavart, de később még sok gondot fog okozni már előre látom, és a megoldása egyelőre nem körvonalazódik. A probléma pedig az, hogy este 11kor lezárják a külföldiek kolijának kapuját (amiben lakom) - és tele van kamerázva a kapu környéke mint egy orwelli álomban, a "biztonságunk érdekében" valójában a mi biztonságunkat nem sok minden fenyegetné, de a nagytestvér szereti ha csak ellenőrzött keretek között vegyülnek a helyi és külföldi elemek, (ezért is van h mindent csak útlevéllel csinálhatnánk, pl hostel, telefonvásárlás, kb egy pohár vizhez is kell, persze én kézalól vettem olcsó telót ahhoz nem kellett :) ). Szóval ez a 11 órás kapuzárási pánik elvileg hétvégékre is vonatkozik, ami adott esetben majd macerássá teheti az itteni szocializációt; az persze majd most a hetekben kiderül, hogy mennyire lehet ezt lezsírozni a portásnénivel, meg aki épp kompetens, meg hogy mennyire csekkolják, hogy mi a lezárt kapukon belül vagyunk-e (ez valószínűtlen és eddig sem tették, tehát ez inkább azt jelentené a legrugalmatlanabb esetben is h aki addig nem ért haza az majd reggel megteheti. Na mindegy egyelőre nem nagyon érdekes a dolog mert még kb a kampuszt lakom be... (de ez is egy idegesítő része h még nem is a kampuszra vonatkozik a kapuzárás csak a mi épületünkre, amin belül kell lenni elvileg időre, és a kinaiakra meg ez értelemszerűen nem vonatkozik. ) Legalább cserébe azt várom a helytől, mint amit előnyének mondanak minden korlátozásnak, hogy teljesen esélytelenek legyenek a lopások és minden hasonló.

Amúgy a relatíve jobb levegőt elkiabáltam az előbb, ahogy elküldtem a legutóbbi posztot, másnap reggelre itt is pekingi minőséget megközelítő lett a levegő és kb azóta is hasonló... úgyhogy kocogni nem fogok járni...

Egyre jobban elkezdem belakni magam, de itt a külföldi-koliba egy orosz és egy koreai nyelvtudás igencsak rámférne, a praktikusság szintjéig ugyebár eléggé elkerülhetetlen lenne a kommunikáció a lakókkal, és a koreaiak jórésze csak koreaiul tud, az oroszok, egyéb szlávok egy jórésze kb csak oroszul, ugyhogy ilyenkor jóljönne még egy kis nyelvtudás, - főleg hogy az oroszok azt hiszik hogy a magyarok tudnak oroszul, és beszélnek is így hozzánk lelkesen.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://norbimennikina.blog.hu/api/trackback/id/tr924745337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása