HTML

Norbi menni Kína

Kína meghódítása egy évben; utazás, nyelvtanulás, a mindennapi élet túlélő technikái

Friss topikok

Címkék

2012.09.08. 06:26 draszkow

hangulatjelentés

Nos üdv mindenkinek, aki még néha bekukkant ide, továbbra is megvagyok, éldegélek itt télikabátban, már most...  apropo a következő nagy vásárolni valóm egy kínai keretek közt is mérvadó télikabát lesz mert ha a magyar kabátom már felfér ősszel, akkor télen bajba leszek, elvileg minusz 20 körüli csapadékos, és nagyon szeles itt a tél. Ugyhogy valamikor még nyakamba kell vegyem a várost - valszeg nem ezt, hanem Pekinget mert itt valoszinütlen, hogy lenne bármi értelmes - és vennem egy 军大衣-t (az a nagy katonai zubbony) de azt is hallottam, hogy mivel szezonális még nem nagyon árulják majd csak télen - na köszi, nekem addigra már kell, nem akkor érek rá nézelödni...

Amúgy ez itteni kapuzárásos, egyesével ellenőrzős gestapós kis rendszeren leginkább a latinok és az oroszok akadtak ki, és mentek fellázadni diszkréten a releváns irodába, változást nem értek el, de némi magyarázat lett a dologhoz, leginkább az, hogy itt tényleg nincs semmi, és minden kiürül és zár 10kor, -ezt helyi jóarc kínai srácok is amúgy megerősítették - és akkor már viszont bulizzunk inkább a koliban, mert az egyébként is putri kisváros addigra még "nyóckeresebb". (Ennek örömére esete itt a koliban tartottunk egy ilyen kis rögtönzött folyosóbulit, a magunk kis teszkógazdaságos módján... az esetek jó részét valszeg az ilyesmi fogja kitenni). Persze utazhatni szabadon utazhatunk hétvégente, meg amikor időnk engedni, (meg persze amikor a pénzünk engedi, tehát majd bizony nem árt vmi melókát nézni majd ha minden sínre került itt, és a kínai tudásom is alakulgat). Alapvetően tehát nem a szórakozást hivatott korlátozni a rendszer, hanem csak azt szeretnék, hogy ne ebben a "városban" tegyük, hanem bárhol máshol.  Hasonló impressziókat vázolt fel eddig mindenki pl. egy helyi haverunk Long is, hogy az egész város egy nagy alvilág kvázi; ilyen sztereotípia Sincity, amit eddig bejártam a városból az úgy nézett ki, hogy az a klasszik nagyon lepukkant "mélykína" városképnek -ami hangulatos tud lenni, és más városban is vannak ilyen környékek a modern, burzsuj negyedek körül, csak itt nincsenek modern burzsuj negyedek a látképben; a centrum mint látványra legfejlettebb alulról súrol egy Kőbányát, és két fél autót látni kb kizárólag az utakon; azokat a kalsszik nagy drága fekete sztereotíp bálnamerciket, -meg mikor milyen márkát- amiket csak 'tisztességes üzletemberek' használnak, és az afrikát, indiát idéző vicces kis motoros riksákat és lepukkant taxikat.

Szóval bő egy hét alatt levontam egy első tanulságot, amin később persze még finomíthatok; Kína alapvetően jó hely, az emberek többsége elég kedves, de magát ezt a várost (Qinhuangdao-t) én nem ajánlom igazából senkinek; minden ami itt jó és pozitívum az más városokban is van és másol is meg lehet tenni, (talán max annyi az unikumja, hogy méretéből fakadóan talán nem olyan szmogos) viszont a negativumjai még idegesítőek lehetnek az év során.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://norbimennikina.blog.hu/api/trackback/id/tr954762381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása