HTML

Norbi menni Kína

Kína meghódítása egy évben; utazás, nyelvtanulás, a mindennapi élet túlélő technikái

Friss topikok

Címkék

2012.09.17. 08:44 draszkow

A skanzenváros legendája

Az elmúlt napok egy "éttermezősebb" időszaknak bizonyultak. Pár napja a korai és türkmén, kirgiz -vagy valami hasonló- társasággal mentünk Sárival korai étterembe, azt hagyjuk, hogy előtte és utána is eltévedtünk, így egész estés progi lett, de legalább lesétáltuk a kaját, ami nagyon jó volt, ettem mindenféle koreai savanyúságot, koreai szusit, meg én egy valamilyen brutálisan erős, fűszeres húsételt ettem, ami igazi kihívás volt még a magyar kajákon edződött gyomromnak is. Az orosz, európai, latin társasággal meg már kétszer mentem vacsorázni egy pizzázóba, ahol egészen jó pizzát csinálnak, ami itt ugye elég ritka, viszont relatíve elég drágán, és mostanában spórolósra kell fognom a dolgot, úgyhogy ezt a pizzás helyet se fogom túlzásba vinni.

Az elmúlt napokban emellett igazán jó idő is volt, és tiszta is a levegő mostanában, az korábbi szeles idő kipucolt a levegőt, úgyhogy erre most egy szavam se lehet.

Tegnap egy halom külföldivel a koliból és egykét kínaival kb. 2 órás buszozással lementünk, hogy meg akarjuk nézni a Laolongtou-t, a Nagyfal tengert elérő részét, de a kínaiak akik guideoltak minket vagy félreértették vagy bambák voltak, mert a Nagyfal egy másik részéhez vittek minket,- de egyre megy - és a fal mellett egy kisebb falu méretű komplett, berendezett kis skanzenváros volt, voltak ott muzeális kis épületek, berendezések stb, de bizonyos részein boltok, lakások, emberek stb, szóval nem tudom mennyire aktív ezek használata, mindenesetre mi belépővel mászkálhattunk benne. Egyébként nem volt rossz, ilyen 19-20. századfordulós dizájnra volt egy jó része megcsinálva, a többi meg ez a klasszik ókori dizájn.

Egyébként ha már a többi kolis külföldinél tartunk, némelyikük -jó pár- már most is rohadtul idegesít, - meglepő módon leginkább pár nyugat-európai (és mivel aránylag kevesen vagyunk itt, még százan se, ez releváns dolog), úgyhogy az esti kapuzárással felerősített egy éves kvázi összezártság nem összekovácsoló erő lesz sokukkal, hanem egymás agyára menés lesz. Sosem motivált egy valóságshowba költözés erre itt vagyok. Ez persze a nyelvtanulás hasznára válna, -az ember inkább akar a kínaiakkal lógni, belőlük legalább van választék, de a valóságshow effekt pont inkább az összezárt időszakokra vonatkozna amikor nincs ilyen opció... 
Na de legalább süt a nap, úgyhogy a kedvem is jó...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://norbimennikina.blog.hu/api/trackback/id/tr974781856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása